Skip to main content

periodu izvještavanja je jedan od najvažnijih parametara za izgradnju analitičke izvještaje u CRM. Pomaže u praćenju elemenata na kojima je zaposlenik radio.

Kako radi

Na primjer, izvještajni period je mart 2020.

Ugovor se smatra pripadajućim izvještajnom periodu ako: Primjer:
Posao je dodan, uređen ili zaključen u tom periodu. Dogovor je sklopljen 2018. godine, a zaključen u martu 2020. godine.
Dogovor je bio zaključen ranije, ali je u obrazac dogovora dodana nova aktivnost (poziv, e-pošta itd.). Dogovor je zaključen prije dva mjeseca, ali ovog ste mjeseca klijentu poslali e-poštu (na primjer, poslali ste konačnu fakturu).
Dogovor je u toku (još nije zaključen). Dogovor je stvoren 2016. godine, ali još uvijek nije zaključen.

Koja je razlika između filtra “Razdoblje izvještavanja” i filtera “Datum početka” i “Datum završetka”?

Ako želite napraviti izvještaj koji uključuje samo one elemente koji su stvoreni u određenom periodu, koristite filtre Datum početka i Kraj . Ako trebate izraditi izvještaj koji uključuje samo elemente koji su u toku, upotrijebite filter razdoblja izvještavanja .

U ovom ćete članku naučiti kako se podaci u analitičkim izvještajima razlikuju ovisno o odabranom filtru. Kao primjer ćemo koristiti jedan od izvještaja CRM Analytics – izvještaj o toku prodaje .

repperiod1.jpg

Ako odaberemo “Ovaj mjesec” kao izvještajno razdoblje , vidjet ćemo da postoje dvije dobivene ponude.

repperiod2.jpg

Ako otvorimo listu ovih ponuda, vidjet ćemo da je jedna od njih kreirana 2019. Ali ova je ponuda danas zatvorena i zato je prikazana u ovom izvještaju.

repperiod3.jpg

Da biste uklonili razdoblje izvještavanja polje i punjenje u druga dva polja: Datum početka i datum završetka . Odaberite ovaj mjesec za oba polja.

repperiod4.jpg

Na listi je samo još jedna ponuda. Ovaj posao je stvoren i zatvoren ovog mjeseca.

repperiod5.jpg

Partneri

Bitrix24 Bloom je službeni Gold Bitrix24 partner u Bosni i HErcegovini, Hrvatskoj, Sloveniji. Mi smo sistemska kuća za integraciju i implementaciju Bitrix24, IT outsourcing i IT savjetovanje. Tim čine stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom. Pouzdani smo partner za naše kupce koji se rado suočavaju s različitim izazovima i primjenjuju ih efikasno i održivo. Kontaktirajte nas za Bitrix24 implementaciju, integraciju, savjete ili obuku na bitrix@bloom.ba ili ovdje:  https://bitrix24.bloom.ba/kontakt/

Digitalizirajte Vaše Poslovanje

error: Upozorenje: Ovaj sadrzaj je zasticen!!