Skip to main content

Prema zadanim postavkama, vaš Bitrix24 CRM će stvoriti analitički izvještaj zasnovan na standardnim (zadanim) poljima.

Prilagođena polja na CRM nadzornim pločama (analitički izvještaji) 1

Ako ste CRM-u dodali prilagođena polja i želite da ona budu uključena u izvještaj, to trebate konfigurirati u CRM postavkama> Obrazac i postavke izvještaja> Analitički izvještaji:

Prilagođena polja na CRM nadzornim pločama (analitički izvještaji) 2

Na ovoj stranici možete odabrati prilagođena polja koja će se dodati dostupnim izvještajima (trenutno su izvještaji dostupni za potencijalne kupce, račune, ponude).

Odaberite vrstu izvještaja (potencijalni kupci, računi, ponude), kliknite “dodaj polje” i odaberite jedno od dostupnih polja.

Važno: možete odabrati samo prilagođena polja tipa „broj“ i „cijeli broj“.

Ako prvo trebate kreirati novu prilagođenu datoteku, idite na CRM> Postavke> Postavke obrasca i izvještaja> Prilagođena polja.

Ukupna suma

Ovdje možete promijeniti zadani izračun ukupnog zbroja i ovdje odabrati koji sistem treba uzeti u obzir. Zašto bi vam to trebalo? Prema zadanim postavkama, sistem izračunava ukupni zbroj kao zbroj svih proizvoda dodanih u ponudu.

U slučaju da umjesto toga trebate koristiti brojeve iz vaših prilagođenih polja – kliknite Uredi i odaberite prilagođeno polje.

Ako trebate izračunati ukupni iznos proizvoda koji se prodaju u ovom poslu – i vaš prilagođeni broj polja (npr. Trošak isporuke), kliknite na „dodaj iznos proizvoda“.

Prilagođena polja na CRM nadzornim pločama (analitički izvještaji) 3

Napominjemo da će se ove postavke primijeniti na sva izvješća za ovu vrstu zapisa (npr. Ponude).

Važno: izvještaji zahtijevaju da ažurirate statistiku poslova kako bi se pravilno pokrenuli. Ako ne izvršite ažuriranje, sistem neće moći ponovno izračunati analitiku na osnovu novih uvjeta za prethodna razdoblja.
Prilagođena polja na CRM nadzornim pločama (analitički izvještaji) 4

Imajte na umu da ažuriranje statistike transakcija može potrajati – od nekoliko minuta do nekoliko sati, ovisno o veličini vaše baze podataka.

Partneri

Bitrix24 Bloom je službeni Gold Bitrix24 partner u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji. Mi smo sistemska kuća za integraciju i implementaciju Bitrix24, IT outsourcing i IT savjetovanje. Tim čine stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom. Pouzdani smo partner za naše kupce koji se rado suočavaju s različitim izazovima i primjenjuju ih efikasno i održivo. Kontaktirajte nas za Bitrix24 implementaciju, integraciju, savjete ili obuku na bitrix@bloom.ba ili ovdje:  https://bitrix24.bloom.ba/kontakt/

Digitalizirajte Vaše Poslovanje

error: Upozorenje: Ovaj sadrzaj je zasticen!!