Skip to main content

Prikazi obrazaca CRM elemenata

Možete konfigurirati različite prikaze obrazaca CRM elemenata i definirati koji će zaposlenik ili odjel imati određeni prikaz obrasca CRM elementa.

Na primjer, imate call centar u kojem se prikupljaju osnovne informacije o klijentima. Nakon prikupljanja podataka, agenti vašeg call centra premještaju potencijalnog kupca u sljedeći status. Za agente call centra obrazac za potencijalne klijente trebao bi izgledati ovako:

crmview1.jpg

Dalje, menadžeri Odjela prodaje započinju svoj posao. Zakazuju sastanak s klijentom, predstavljaju prezentaciju proizvoda itd. Stoga je potrebno da obrazac za potencijalne klijente izgleda na drugi način:

crmview2.jpg

Ukratko, različiti pogledi olakšavaju rad zaposlenima jer znaju koje informacije trebaju dodati u obrazac CRM elementa.

Koja je razlika sa prikazom Common form

Uobičajeni prikaz obrasca je najbolji za kompanije koje koriste isti obrazac CRM elementa, bez obzira na ulogu zaposlenika u procesu prodaje. Zaposleni rade sa istim poljima.

Dodavanje različitih pogleda za različite zaposlenike / odjele korisno je, na primjer, kada imate zaposlenike koji rade s istim dogovorom, ali njihova uloga u procesu prodaje je različita. Različiti pogledi odnose se samo na one zaposlenike koji su za to izabrani.

Kako dodati novi prikaz

Samo Bitrix24 administratori mogu dodavati ili uređivati ​​poglede obrazaca CRM elemenata.

Možete dodati nove poglede za potencijalne kupce , ponude , kontakte i kompanije . Idite na dno obrasca CRM elementa> kliknite trenutni prikaz> Novi prikaz .

crmview3.jpg

Navedite ime pogleda> odaberite zaposlenike koji će imati ovaj prikaz> kliknite Spremi .

crmview4.jpg

Nakon toga, odabrani zaposlenici imat će isti skup polja kao i vi kada ste kreirali prikaz.

Kako urediti ili izbrisati prikaz

Na dnu obrasca CRM elementa kliknite trenutni prikaz> Uredi / izbriši prikaz .

crmview5.jpg

Bit će popis svih prikaza dostupnih za odabrani obrazac CRM elementa i korisnika koji pripadaju svakom pogledu.

Imajte na umu da se lista dostupnih prikaza razlikuje za potencijalne kupce, ponude, kontakte i kompanije. Na primjer, u obrascu dogovora bit će prikazani samo prikazi stvoreni u obrascu dogovora.
crmview6.jpg

Da biste dodijelili novom korisniku prikaz, kliknite gumb + . Da biste izbrisali prikaz, odaberite ga> kliknite Izbriši .

crmview7.jpg
Korisnik se u svakom trenutku može prebaciti na prikaz mojeg obrasca ili zajednički prikaz obrasca . Možete konfigurirati dozvole za pristup prilagođenim poljima .

Partneri

Bitrix24 Bloom je službeni Gold Bitrix24 partner u Bosni i HErcegovini, Hrvatskoj, Sloveniji. Mi smo sistemska kuća za integraciju i implementaciju Bitrix24, IT outsourcing i IT savjetovanje. Tim čine stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom. Pouzdani smo partner za naše kupce koji se rado suočavaju s različitim izazovima i primjenjuju ih efikasno i održivo. Kontaktirajte nas za Bitrix24 implementaciju, integraciju, savjete ili obuku na bitrix@bloom.ba ili ovdje:  https://bitrix24.bloom.ba/kontakt/

Digitalizirajte Vaše Poslovanje

error: Upozorenje: Ovaj sadrzaj je zasticen!!