Skip to main content

Valute u CRM

Dodajte valute u Bitrix24 CRM i koristite ih u ponudama i fakturama.

Kako radi

Kliknite CRM> Više> Postavke> Početna točka> Valuta .

valute1.png

Na popisu se prema zadanim postavkama nalazi pet valuta.

valute2.png

Jedna od valuta mora biti izabrana kao osnovna valuta. U izborniku radnji kliknite Napravi osnovnu valutu .

valute3.png
Osnovna valuta je valuta koja će se uzeti kao osnova za izračunavanje kursa ostalih valuta. Na primjer, ako je američki dolar postavljen kao osnovna valuta, tečajevi za druge valute bit će prikazani u odnosu na osnovnu – američki dolar. Kao osnovnu valutu u svom Bitrix24 CRM možete postaviti samo jednu valutu.

Odabrana osnovna valuta koristi se za izračunavanje novih ponuda. Ako odlučite promijeniti osnovnu valutu, stare ponude se neće ponovno izračunati i prikazat će se pomoću prethodne osnovne valute.

Osnovna valuta se ne koristi za izračunavanje računa i izvještaja. Valute za izvještavanje i fakturiranje moraju se konfigurirati odvojeno.

Na primjer, ponuda se može izračunati u američkim dolarima, ali račun se može izračunati u drugoj valuti. Da biste to učinili, kliknite Uredi u izborniku radnji> omogućite odgovarajuću opciju.

valute4.png

Također možete konfigurirati predložak formata, simbol valute, položaj simbola i kurs.

Kako dodati novu valutu

Kliknite Dodaj valutu .

valute5.png

S liste odaberite valutu koju želite dodati.

valute6.png

Nakon odabira valute vidjet ćete njezin brojčani i simbolički kôd. Takođe, možete odrediti kurs valute i indeks sortiranja.

valute7.png

Ovdje možete vidjeti kako će se ova valuta zvati i prikazivati ​​na različitim jezicima.

valute8.png

Po potrebi možete dodati novu valutu ručno. U tom slučaju morate navesti simbolički kod i naziv valute na drugim jezicima.

valute9.png

Partneri

Bitrix24 Bloom je službeni Gold Bitrix24 partner u Bosni i HErcegovini, Hrvatskoj, Sloveniji. Mi smo sistemska kuća za integraciju i implementaciju Bitrix24, IT outsourcing i IT savjetovanje. Tim čine stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom. Pouzdani smo partner za naše kupce koji se rado suočavaju s različitim izazovima i primjenjuju ih efikasno i održivo. Kontaktirajte nas za Bitrix24 implementaciju, integraciju, savjete ili obuku na bitrix@bloom.ba ili ovdje:  https://bitrix24.bloom.ba/kontakt/

Digitalizirajte Vaše Poslovanje

error: Upozorenje: Ovaj sadrzaj je zasticen!!