Skip to main content
Više valuta u Bitrix24 CRM

Bitrix24 vam omogućava korištenje različitih valuta za financijsko poslovanje. U CRM postavkama možete odabrati željenu svjetsku valutu s unaprijed definirane liste ili čak dodati vlastitu po potrebi.

Međutim, monetarne transakcije u Bitrix24 imaju nekoliko karakteristika koje bi mogle otežati rad sa više svjetskih valuta. Da bi se tome suprotstavili, partneri Bitrix24 stvorili su prilagođeno rješenje koje olakšava proces rada s više valuta.

Bez obzira na to koliko valuta vaša kompanija koristi, Bitrix24 vam omogućava da postavite samo jednu od njih kao osnovnu valutu, koja se koristi za sve monetarne proračune na vašem računu. Svi CRM entiteti (potencijalni kupci, ponude, kontakti, kompanije, fakture i citati) koriste samo ovu osnovnu valutu.

Međutim, računi i izvještaji stvoreni na osnovu dogovora mogu se automatski preračunati u željenu valutu ručnim podešavanjem vrijednosti deviznog kursa. To stvara puno neprijatnosti za međunarodnu trgovinu jer:

● postoji samo jedna osnovna valuta;
● Svaki put morate ručno unijeti kurs;
● Automatski ponovni izračun nije odmah vidljiv i dostupan je samo na računima i ponudama.

Avivijev tim programera stvorio je prilagođeno rješenje za dodatke za lokalno izdanje Bitrix24, koje vam omogućava pojednostavljivanje procesa rada s nekoliko valuta istovremeno.

S ovim rješenjem nećete morati brinuti o osnovnoj valuti i ponovnom preračunu troškova: prilikom unošenja bilo kojeg novog proizvoda u CRM, zaposlenik treba samo navesti njegov trošak i odabrati u kojoj je valuti naznačen.

Sistem izračunava cijenu za ostale valute koje su vam potrebne dok Bitrix24 dobiva ažurne informacije o kursu iz navedenog izvora, umjesto da čeka da ih osoba unese. Ova postavka je jedinstvena za svaki pojedinačni Bitrix24 račun jer ovisi o partnerskoj banci.

currency1.png

Svaka transakcija sada prikazuje srednji iznos u različitim navedenim valutama, kao i glavni rezultat u unaprijed postavljenoj osnovnoj valuti. Izračun sistem vrši automatski uzimajući u obzir sve trenutne popuste, bez obzira na vrijednost valuta u kojima su navedeni.

Pri generiranju dokumenata, korisnici također mogu odabrati koje jedinice valute trebaju biti navedene u svakom slučaju. I najvažnije: sada svi CRM entiteti mogu dobiti preračunate vrijednosti u željenim valutama, a ne samo vrijednosti u osnovnoj valuti.

currency2.png

Ako vaše poslovanje nadilazi jednu zemlju ili ako aktivno radite sa stranim partnerima i kupcima, multivalutno rješenje za lokalno izdanje Bitrix24 postaće neophodno kod svih monetarnih transakcija

Partneri

Bitrix24 Bloom je službeni Gold Bitrix24 partner u Bosni i HErcegovini, Hrvatskoj, Sloveniji. Mi smo sistemska kuća za integraciju i implementaciju Bitrix24, IT outsourcing i IT savjetovanje. Tim čine stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom. Pouzdani smo partner za naše kupce koji se rado suočavaju s različitim izazovima i primjenjuju ih efikasno i održivo. Kontaktirajte nas za Bitrix24 implementaciju, integraciju, savjete ili obuku na bitrix@bloom.ba ili ovdje:  https://bitrix24.bloom.ba/kontakt/

Digitalizirajte Vaše Poslovanje

error: Upozorenje: Ovaj sadrzaj je zasticen!!